اخبار هنرمندان موسیقی


آخرین آلبوم ها
photo ۲۰۱۷ ۰۸ ۰۱ ۱۸ ۰۴ ۰۵

گفت و گويى صميمى با مجيد فلاح پور

آواى پاپ: این روزها عرصه موسیقی پر از تهیه کنندگانی هستند که ترجیح می دهند به جای پرداختن به موسیقی ایرانی، از موسیقی پاپ حمایت کنند تا به نوعی تامین مالی شوند. این در حالی است که در این میان تهیه کننده ای به برگزاری کنسرت های سنتی و ایرانی می پردازد و عرق خاصی نسبت به این موسیقی دارد.
مجید فلاح پور تهیه کننده موسیقی سنتی است که تا کنون کنسرت های بسیاری در این زمینه برگزار کرده است و به نوعی حامی سرسخت این سبک از موسیقی است تا به گفته خودش به حفظ و نگهداری این موسیقی بپردازد.
با وی به بهانه کنسرت پیش رو که در روز 19 مردادماه جاری در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزار می شود، به گفت و گو نشسته ایم:

این روزها همه تهیه کنندگان و شرکتهای موسیقی به موسیقی پاپ می پردازند. فکر می کنید چه دلیلی به این هجمه از توجه به موسیقی پاپ در جامعه هست؟
به دلیل اینکه به مردم موسیقی خوب داده نمی شود . اندک توجهی هم که از سوی رسانه ملی به این موسیقی می شود، آنقدر نیست که بتوان به آن خوشبین بود. این در حالی است که موسیقی سخیف و غیرارزشی که اتفاقا از دسته موسیقی مصرفی نیز هستند، سرتاسر جامعه را فراگرفته است. وقتی مردم موسیقی خوب به گوششان نرسد، هرچه بشنوند را به عنوان خوراک موسیقی قبول و دنبال می کنند.به همین دلیل است که موسیقی سنتی و ایرانی در میان مردم استقبال چندانی نمی شود. البته هستند بسیاری از افراد که طرفدار این موسیقی هستند اما در قیاس با طرفداران موسیقی پاپ ناچیز هستند. حتی تهیه کنندگان نیز از موسیقی پاپ استقبال می کنند به جهت اینکه می توانند به لحاظ درآمد می تواند منبع مناسبی باشد.

اگر مساله مالی در میان است پس شما به چه انگیزه ای و به چه هدفی به سمت موسیقی سنتی و ایرانی گرایش داشته و به برگزاری این قبیل کنسرت ها اقدام می کنید؟
من همیشه به موسیقی سنتی و ایرانی علاقه داشته و دارم. غلو نباشد باید بگویم که هدفم ای است که این موسیقی در ایران و جهان مخاطبان میلیونی پیدا کند و به نوعی آن را در میان مردم زنده نگه داریم. من به عنوان فردی کوچک در این عرصه شاید بتوانم کمکی به این موسیقی بکنم و این هنر پیشینیان را حفظ کنم تا به آیندگان منتقل شود.

چرا مخاطبان از موسیقی سنتی گریزانند؟
به این جهت که آن قدر که به موسیقی پاپ پرداخته می شود و آن را تبلیغ می کنند، به موسیقی سنتی نمی پردازند. مردم هر آنچه را می شنوند به سمت آن می روند. هر چیز که بیشتر شنیده شود، بیشتر مورد استقبال قرار می گیرد و از آنجا که تمام رسانه های رسمی و غیر رسمی به موسیقی پاپ می پردازند مردم نیز به سمت این موسیقی گرایش پیدا می کنند. در این خصوص اگر بشود به موسیقی سنتی بیشتر بها داد و به تبلیغ بیشتر آن پرداخت، ناخودآگاه مردم نیز به آن علاقه نشان می دهند. باید فضای شنیده شدن این موسیقی در جامعه را هموار کرد.

 

برای اینکه از موسیقی سنتی هم مانند پاپ استقبال شود چه راهی پیشنهاد می کنید؟
اینکه این موسیقی را به قهقهرا نبریم و خیلی سخت نگیریم. آموزش این موسیقی را از کودکی در مدارس داشته باشیم تا از همان دوران کودکان با آن آشنا شوند و گوششان ملودی های موسیقی ایرانی و سنتی را به راحتی هضم کند. از هر قابلیتی برای شنیده شدن این موسیقی استفاده کنیم و رسانه های مهم به پخش و نشر این نوع از موسیقی اقدام کنند.

آیا این موسیقی جایی در آینده موسیقی کشور دارد؟ چشم انداز این سبک را چگونه ارزیابی می کنید؟
اگر وضعیت به همین منوال باشد فکر نمی کنم جایی برای این موسیقی باشد. آینده موسیقی این کشور فعلا به دست عوامل موسیقی پاپ است و اگر دیر بجنبیم باید قید موسیقی ایرانی را بزنیم. اهالی موسیقی و همین طور مسولان باید به فکر نجات موسیقی ایرانی باشند و سعی کنند تا به حفظ و اشاعه آن اقدام کنند. تنها راهی که می توان برای نجات این موسیقی انجام داد این است که سطح اموزشی آموزشگاهها و مراکز آموزشی بالاتر برود و مردم را هرچه بیشتر به واسطه تبلیغ با آن آشنا کرد.

 

تصمیم هایی برای کنسرت های خارجی دارید یا فقط به کنسرت های داخلی بسنده کرده اید؟
فعلا که در تدارک چندین کنسرت داخلی هستیم. پیش از این نیز کنسرت های بسیاری در زمینه موسیقی سنتی برگزار کرده ام. کنسرت های متعددی نیز تا کنون برگزار کرده ام که اتفاقا با استقبال خوب هم مواجه شده اند . به زودی نیز کنسرتی از گروه فروزان و هوران برگزار می شود که تهیه کنندگی آن به عهده من است.
کنسرت مشترک گروه دف نوازان فروزان و هوران به سرپرستی سیاوش عبدی و بهروزقهاری ساعت 21 روز 19 مردادماه جاری در تالار اندیشه حوزه هنری تهران برگزار می شود که به جرات می توان گفت یکی از کنسرت های خوب در این زمینه است. این كنسرت به خوانندگى پيام عزيزى دوست سالها دور تا اكنون من همراه |با گروه فروزان و هوران و اينكه با همراهى مدير اجرايى خانم آيدا اميرى مقدم برگزار می شود.

ملاک انتخابتان برای همکاری چیست؟
حرفه ای بودن برای همکاری بسیار مهم است و اینگونه نیست که هر گروهی که از راه رسید با آن همکاری کنم. به همین دلیل قبل از همکاری حتما آنها را می سنجم تا ببینم آیا در حوزه کاری خود حرفه ای هستند یا خیر. هر چند تنها حرفه ای بودن کافی نیست ولی جزو اولین و اصولی تری ملاک های من برای همکاری است.

تصمیم ندارید به عرصه پاپ هم سری بزنید؟
تا کنون که چنین کاری نکرده ام اما شاید اتفاقی بیفتد و در این زمینه فعالیت کنم . با این حال اولویتم با موسیقی سنتی است.

*در پایان…
امیدوارم روزی برسد که موسیقی مصرفی و غیرحرفه ای جای خود را به موسیقی جدی و فاخر بدهد و در این زمینه شاهد فعالیت های بیشتر و بهتر باشیم. امیدوارم روزی برسد که این موسیقی نه فقط یه موسیقی دلی بلکه یک موسیقی در آمدزا باشد و بتوان از آن به عنوان بخشی از صنعت موسیقی نگاه کرد.

  • برچسب ها
تاریخ انتشار : 1 آگوست 2017     /     چاپ این صفحه
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار مرتبط

آخرین اخبار موسیقی ایران

«آسیوَن» تازه‌ترین اثر امیرحسین رئوفی منتشر شد

نماهنگ‌ «شهیدجمهور» منتشر شد

علیرضا قربانی:همه جوانب برای آسیب ندیدن تخت جمشید سنجیده شده است

اثر بی کلام «به آرامی بچرخ» منتشر شد

دیوان اشعار مرحوم عبدالوهاب شهیدی رونمایی می‌شود

گفت و گو با محمد مبارکی، خواننده پاپ: به کاری که می کنم ایمان دارم

سحر اژدم ثانی برنده سی و سومین دوره فستیوال بین المللی شعر مرکز تریوجیو ایتالیا

علیرضا قربانی در تخت جمشید برای مردم می‌خواند

برگزاری نمایشگاه گروهی عکس «ناسان» در گالری زرنا

«مجنون آن لیلی» از امروز روی صحنه پردیس تئاتر شهرزاد

«هفت دستگاه موسیقی ایرانی برای سنتور» کتاب شد

گزارش تصویری کنسرت روزبه بمانی در تهران

گزارش تصویری کنسرت علیرضا طلیسچی در تهران

انتشار ۲ کتاب آموزشی جدید در حوزه موسیقی ایرانی

آلبوم «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌شود

کانون موسیقی نواحی تشکیل می‌شود

بزرگداشت نیمای آواز ایرانی در چهل و ششمین نشست «آیین آواز»

موسیقی شمال خراسان سوژه ساخت یک آهنگ جدید شد

پرژام پارسی 《در گذر سکوت》 را منتشر کرد

در فقدان خاموشی یک صدای ناب از موسیقی شریف خراسان

عکس سعید عبداللهی برنده مسابقه «جوهر آب» امریکا شد

پرواز همای اُپرای «یهودا و شیدا» را روی صحنه می‌برد

برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود

دومین نمایشگاه صنعت موسیقی برگزار می‌شود

آلبوم جدید عمران درویش با نام «عشق ناباور» به زودی منتشر می‌ شود

اعلام جزییات برگزاری تازه‌ترین کنسرت ارکستر «میترا»

محمد مبارکی«خیلی ممنون» را منتشر کرد

برگزیدگان جشنواره ملی دانشجویی معرفی شدند

«امیدوار» در سعدآباد رونمایی می شود

سامان علیپور موسیقی منطقه زاگرس را به تالار وحدت می‌آورد

هنرمندان
آرشیو هنرمندان ...